Artikkelit, Internet, Rahaa

Tienaa rahaa netissä – näillä ohjeilla onnistut

Tienaa rahaa netissä

Onko toiveissasi saada lisätienestejä mahdollisimman helpolla? Jatka lukemista, niin saat tietää, mitä keinoja voit hyödyntää, olitpa sitten opiskelija, työtön tai eläkeläinen. Riippuen tilanteesta, on mahdollista tienata ainakin hieman lisätuloja ja parhaassa tapauksessa kokopäivätulojen verran. Ylimääräisistä tuloista ei ole ainakaan haittaa, niiden avulla voi vaikka alkaa jonkin uuden harrastuksen tai hemmotella kumppaniaan.

Mistä siis voi hankkia lisätienestejä helpolla? Luonnollisesti netistä, jossa on mahdollista tienata vaikka kuinka monella eri tavalla lisätuloja. Tässä artikkelissa kerromme, miten voi tienata rahaa kotoa käsin, täysin ilman mitään erityistä ammattitaitoa.

Maksetut kyselytutkimukset

Ehkä helpoin ja nopein tapa, jolla voi tienaa rahaa netissä, ovat maksetut kyselytutkimukset. Vastaamiseen ei tarvita mitään erityistä osaamista, kaikillahan on jonkinlainen mielipide asiaan kuin asiaan.

Tällaisia markkinointitutkimuksia käytetään, kun yritykset haluavat ennustaa miten kuluttajat käyttäytyvät vaikkapa uuden yritysidean tai tuotelanseerauksen yhteydessä. Maksetut tutkimukset ovat yrityksille kannattava tapa kartoittaa kuluttajien käyttäytymistä, sillä niiden avulla saadaan hyödyllistä tietoa millaiset ovat kyseisen kohderyhmän mieltymykset.

Kyselyistä tienattava palkkio vaihtelee tapauskohtaisesti. Useimmiten yksittäisestä kyselystä tienaa korkeintaan pari euroa, joten jos mielii tienata kunnollisia summia, on oltava valmis täyttämään melko monta kyselyä. Kysymykset ovat kuitenkin yksinkertaisia, ja niistä suoriutuu melko pienessä ajassa.

Chat-operaattori

Chat-operaattori

Netissä on tarjolla paljon kaikenlaisia töitä, joihin ei vaadita mitään erityistä pätevyyttä. Jos osaat kommunikoida ihmisten kanssa ja kirjoittaa melko nopeasti, voit kokeilla esimerkiksi Chat-operaattorin työtä. Useimmilla yrityksillä on tänä päivänä myös chat-vaihtoehto asiakaspalvelussa ja reippaalle asiakaspalvelijalle on aina käyttöä. Tätä työtä voi tehdä kotoa käsin, ei tarvitse olla edes fyysisesti työpaikalla. Monesti chat-asiakaspalvelija voi valita myös oman työaikansakin. Yleensä palkkio maksetaan vastattujen viestien perusteella. Suomalaiset nettikasinot voivat myös hyödyntää kotoa käsin tehtävää chat-operaattorin työtä asiakaspalvelussaan.

Oman osaamisen myyminen

Onko sinulla jollakin alalla sellaista asiantuntemusta, josta voisit laskuttaa? Ehkä freelancerin työ olisi sinulle sopiva? Tällaisia netissä tehtäviä töitä voivat olla vaikkapa oikolukeminen, koodaaminen, kuvankäsittely, sisällöntuotanto tai nettisivujen suunnittelu. Netin kautta tienaamiselle vaihtoehtona nopeaan rahan tarpeeseen voi olla myös koroton laina, jota voi hakea helposti netin kautta.

Myös hakukonemarkkinoinnin parissa voi tienata lisärahaa, jos osaa kirjoittaa nopeasti ja äidinkieli on hallussa. Freelancerina voit myydä osaamistasi joko suoraan yrityksille tai jonkin työnvälityspalvelun kautta.

Digitaalisten tuotteiden myyminen

Onko sinulla tietoa jostakin aiheesta, johon monet etsivät ratkaisua? Voisit mahdollisesti tehdä tästä aiheesta e-kirjan, verkkokurssin tai sovelluksen. Voit myös alkaa valmentamaan muita verkossa. Verkkokurssin tekeminen ei ole niin vaikeaa kuin miltä se ehkä tuntuu, siihen ei vaadita mitään erityisiä supertaitoja. Tienaa rahaa netissä digitaalisten tuotteiden avulla.

Monet haluavat kehittää itseään kotisohvalta käsin ja omassa aikataulussaan. Yrityksetkin voivat ostaa työntekijöilleen henkilökohtaista valmennusta netissä joltain tietyltä osa-alueelta. Tänä päivänä videoiden tekeminen ei ole kovinkaan vaikeaa, siihen on olemassa kaikenlaisia sivustoja, jotka opastavat videoiden tekemisessä.

Bloggaaminen

Blogin voi perustaa kuka tahansa täysin ilmaiseksi vaikkapa WordPress tai Blogger-alustalle. Blogin avulla tienaaminen ei käy käden käänteessä eikä ole ihan yksinkertaista, mutta vasta-alkajakin voi saada lisätienestejä sen kautta.

Pitää huomioida, että menestyvän blogin ylläpitoon tarvitaan säännöllistä sisällöntuotantoa, suunnitelmallisuutta sekä visuaalisuutta ja kirjallisia kykyjä. Mikä aihe sinua kiinnostaa? Voisitko kirjoittaa johonkin harrastukseesi liittyvistä asioista? Vai olisiko lifestyle-blogi enemmän sinun juttusi?

Affiliate-markkinointia voi tehdä melkein minkä kokoisella blogilla tahansa, sillä mainostaja maksaa ainoastaan linkkien klikkauksista tai niiden kautta tulleista myynneistä eli tuloksista, joten kyseinen yritys ei häviä mitään. Voit rekisteröityä ilmaiseksi erilaisiin affiliate-ohjelmiin ja aloittaa tienaamaan lisätuloja.

Esimerkiksi Tradetracker -palveluun voit rekisteröityä ilmaiseksi ja liittää blogisi mukaan palveluun. Kun blogisi on hyväksytty mukaan, voit hakea mukaan erilaisiin kampanjoihin. Tämän jälkeen voit liittää linkkejä blogiisi ja kirjoittaa loistavaa sisältöä.

Muita affiliate markkinointipalveluita ovat mm. Adtraction.com ja Tradedoupler. Tämän lisäksi voit sijoittaa blogiin myös erilaisia Google Ads -mainoksia ja tienata sitä kautta rahaa aina kun joku klikkaa kyseistä mainosta sivustollasi.

Mikäli et halua kirjoittaa blogia, mutta silti kertoa harrastuksestasi tai omasta arjestasi, voit myös perustaa tilin Instagramiin, Tiktokiin tai YouTubeen ja tienata tätä kautta itsellesi rahaa. Ei tienestit tätäkään kautta ihan ilman työtä tule, mutta sinnikkäällä työllä voit hyvinkin saada tilistäsi menestyneen ja sen myötä mainostuloja, affiliate-tuloja tai yhteistyötuloja.

Saatat myös pitää...