Artikkelit, Esittely, Internet, Rahaa, Yritykset

Mikä on koroton laina?

Rahaa

Laina helpottaa elämää, sillä pienen vipin avulla voi selvitä erilaisista maksuista silloin, kun tili on tyhjä. Lainan avulla voi päästä kiinni omaan asuntoon vain 5 tai 10 prosentin käsirahalla. Lainan avulla voi saada työssä käymistä helpottavan auton – tai korjattua tielle jättäneen menopelin. Laina mahdollistaa opiskelemisen ja unelmien toteuttamisen, kuten keittiöremontin, hulppeat häät tai välivuoden. Lainarahalla voi kunnostaa katon ja putket ennen kosteusvaurioita, ja niin edelleen.

Laina voi myös tehdä elämästä vaikeaa tai jopa mahdotonta. Jos laina on liian suuri omaan budjettiin nähden, voi joutua pihistelemään ruoassa ja lääkkeissä. Lainassa saattaa olla niin suuri korko, että kuukausierät uppoavat pelkkiin kuluihin, eikä lainapääoma pienene juuri lainkaan.

Paras laina olisi koroton ja kuluton laina, minkä kuukausierät joustaisivat oman taloustilanteen mukaan. Lue tästä lisää lainoista ja löydä sopiva joustolaina tai kertalaina!

Onko olemassa korottomia lainoja?

Koroton laina tarkoittaa lainaa, mistä ei makseta lainkaan korkoa. Näin ollen lainanantaja ei saa lainkaan korkotuloja.

Voit saada korottoman lainan vanhemmiltasi, kavereiltasi tai joissain tapauksissa jopa työnantajaltasi.

Pankista ei kannata kysellä korottomia lainoja. Ainoa korottomaksi lainaksi laskettava pankkilaina on luottokortti. Luottokortti saattaa tarjota mahdollisuuden 30 tai esimerkiksi 45 päivän korottomaan maksuaikaan. Jos maksat luottokorttivelan tuona aikana, et joudu maksamaan euroakaan korkoa. 

Jotkut netin rahoituslaitokset mainostavat korottomia lainoja. Laina saattaa olla koroton esimerkiksi ensimmäiset 14 päivää. Ennen kuin otat korottoman pikavipin, mieti, saatko maksettua sen korottoman ajan sisällä. Jos et saakaan maksettua lainaa pois, joudut maksamaan lainastasi korkoa, ja korko saattaa olla paljon suurempi kuin kilpailijoilla.

Huomaa myös se, että vaikka laina olisi koroton, se ei välttämättä ole ilmainen. Luottokortissa saattaa olla kuukausimaksu tai tilinhoitomaksu. Tilinhoitomaksu veloitetaan, jos luottokortilla on velkaa tiettynä päivänä (esimerkiksi kuun viimeisenä).

Pikavipeissä ja muissa kulutusluotoissa (olivatpa ne sitten vakuudellisia tai vakuudettomia) on usein muitakin kuluja kuin korko. Vaikka korko olisi ensimmäiset pari viikkoa 0 %, voit joutua maksamaan avausmaksun, lainahoitokuluja ja muita veloituksia.

Koroton laina saattaa tuottaa yllätyksen hintavuudellaan, joten lue aina sopimusehdot!

Löydä tarvittaessa lisätietoa täältä: https://www.vippinyt.com/

Miten löytää mahdollisimman edullinen laina?

Kuten edellä todetaan, koroton laina voi itse asiassa olla varsin kallis laina. 

Luottokortti on hyvä apuväline akuuttiin rahapulaan. Suosi luottokorttia esimerkiksi silloin, kun sinun pitää ostaa uusi jääkaappi tai maksaa eläinlääkärilasku, vaikka seuraavaan palkkaan on vielä aikaa. Jos saat maksettua luottokorttivelan pois seuraavasta palkastasi, saattaa lainan kustannus (eli tilinhoitomaksu) olla niinkin pieni kuin 2 €.

Kaikilla ei ole luottokorttia tai mahdollisuutta saada sellaista, joten kerromme kohta lisää netin lainapaikoista haettavista kulutusluotoista.

Mainitsemme tähän väliin, että vakuudellinen pankkilaina on monissa tapauksissa se edullisin laina, mutta sellaisen saaminen ei ole mikään itsestäänselvyys. Pankki on nirso valitessaan laina-asiakkaita ja vakuuksia. Lisäksi pankkilainan saaminen kestää pitkään.

Netin lainapalveluilta voi saada lainaa saman tien. Lainapäätös voi tulla noin minuutissa. Tilitapahtumasi ja muut tietosi tarkastetaan automaattisesti. Nopeimmillaan raha voi olla tililläsi noin 10 minuutissa prosessin aloittamisesta. Netin rahoituslaitokset eivät vaadi vakuuksia ja lainaa on – ainakin viimeaikaisiin korkokattoihin asti – saanut melko helposti.

Jos tarvitset rahaa nopeasti, tutustu netin rahoituslaitoksiin. Muista kuitenkin vertailla lainoja, jotta et ottaisi lainaa, mihin sinulla ei ole varaa. 

Rahaa-1

Jos et tähän mennessä ole saanut siirrettyä sivuun esimerkiksi 150 euroa kuukaudessa, miten saisit lyhennettyä lainaa 150 eurolla kuussa? Mieti tarkkaan, pystytkö maksamaan lainan takaisin, ja millainen kuukausierä sinun kannattaa valita. 

Vertaile myös lainojen korkoja ja kuluja. Helpoin tapa löytää edullisin laina on vertailla lainoja niiden todellisten vuosikorkojen perusteella. Edullisin todellinen vuosikorko osoittaa sinulle halvimman lainan. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu lainan kaikki kulut aina avausmaksusta laskutuspalkkioihin. 

Netin ilmaiset lainankilpailutussivustot lähettävät lainahakemuksesi useille, kenties jopa 30–40 lainapalvelulle. Saat parin päivän sisään lukuisia lainatarjouksia, joista voit valita halvimman ja sopivimman.

On hyvä, jos lainapalvelu tarjoaa mahdollisuuden tehdä ennenaikaisen takaisinmaksun tai ylimääräisen lyhennyksen ilmaiseksi. Suomenkielinen ja ilmainen asiakaspalvelu on plussaa. Tarjolla saattaa olla lainaturvavakuutus, mutta mieti kaksi kertaa sen ottamista.  

Saatat myös pitää...