Artikkelit, Internet, Markkinointi, Rahaa

Hanki Itsellesi Sivutulot 2023

Sivutolut

Monella on tänä päivänä tarve tehdä oman työn ohella sivutuloja. Sivutulot voivat olla taloudelle merkittävä tuki silloin, kun raha on tiukassa. Tänä päivänä hinnat ovat kallistuneet monelta osin paljonkin ja esimerkiksi polttoaineen ja ruuan hinnan nousu koskee kaikkia.

Vuonna 2023 lisätulojen mahdollisuuksia on entistä enemmän, sillä yhä useampi ala digitalisoituu ja niinpä ihmisille on tarjolla uudenlaisia mahdollisuuksia tehdä rahaa kotoa käsin. Toki sivutuloja voi tehdä myös perinteiseen tapaan, toisen työpaikan turvin. Tästäkin kerromme tällä sivulla.

Ansaitse rahaa kotoa käsin

Verkkokauppa voi olla hyvä mahdollisuus tienata lisätuloja silloin, kun tuotteet ovat hyvin myyviä. Nykyään on mahdollista myydä verkkokaupan kautta omia tai ulkopuolisen tahon tuotteita. Niinpä et välttämättä tarvitse omaa varastoa tuotteiden myymiseen.

Affiliate-markkinointi on tänä päivänä ala, jolla voi tienata mukavastikin. Toki se vaatii tekijältään vaivaa ja ajankäyttöä. Ideana on jakaa yhteistyökumppaneiden linkkejä omalla verkkosivulla tai blogissa. Mikäli lukijasi klikkaavat sivustolle sijoitettua affiliate-linkkiä ja tekevät tätä kautta tilauksen, saat komission. Affiliate-markkinoinnissa on oleellista, että sivustollasi on kävijöitä.

Jos päädyt tekemään sivutuloja kotoa käsin, ei työn aloittamiseksi tarvita välttämättä omaa alkusijoitusta. Monessa työssä riittää, kun sinulla on tietokone ja nettiyhteys.

Kotona tehtäviä töitä on mahdollista löytää netin kautta. On olemassa sivustoja, joilla neuvotaan töiden löytymisessä ja lisäksi on palveluita, joiden kautta voidaan tarjota omaa osaamistaan. Tällaisten palveluiden kautta työntarjoajat ja tekijät voivat kohdata toisensa ja sopia työhön liittyvistä palkkioista.

Netissä saattaa tulla vastaan tarjouksia liittyen uhkapelaamiseen, mutta niiden kanssa kannattaa muistaa, että ne on tarkoitettu vain puhtaaksi viihteeksi. Jos pelaaminen kiinnostaa viihdemielessä, poimi parhaat kasinot listalta. Muistathan pelata vain sen verran kuin sinulla on varaa hävitä.

Sivutuloja lisätyöllä

Oman päätyön ohella on mahdollista työskennellä myös toisessa työpaikassa. Näin oman lompakon sisältöä on mahdollista kasvattaa toisen työpaikan avulla. Kun teet useampaa työtä, kannattaa toki miettiä, kuinka paljon olet valmis tekemään töitä kummassakin työpaikassa. Kaksi työpaikkaa vaatii tietysti sopivassa suhteessa myös lepoa. Niinpä on tärkeää, että pääset kunnolla palautumaan ennen seuraavan työvuoron aloitusta.

Kahdessa työpaikassa on mahdollista työskennellä esimerkiksi siten, että tekee toisessa työpaikassa vain aamuvuoroja ja toisessa iltavuoroja. Kun toinen työ ei ole ajallisesti liian pitkä, ehdit palautumaan töiden välillä.

Vapaa-ajan tärkeys korostuu tehtäessä töitä useammassa kuin yhdessä työpaikassa. Niinpä päivittäisen vapaa-ajan lisäksi on itselle vain hyväksi järjestää myös pidempiä jaksoja, jolloin on mahdollista levätä.

Sivutyön verotus

Suomessa ei enää ole käytössä tapaa, jossa eri työnantajille olisi käytössä eri veroprosentti. Nykyään kaikille palkkatuloille on käytössä yksi tuloraja. Mikäli kyseinen tuloraja ylittyy, ylimenevästä osasta peritään verot lisäprosentin mukaisesti.

Sivutulot tulee ilmoittaa verottajalle. Maksettavaksi koituvat verot määräytyvät tulojen mukaan. Ajankohtaista tietoa verotuksesta löytyy Verohallinnon nettisivuilta.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että sivutulojen mahdollisuudet ovat vain kasvaneet viimeisten vuosien aikana. Siinä missä ennen oli hankala saada äkkiä kokoon tietty rahasumma esimerkiksi kodinkoneen korjausta varten, on nykyään mahdollista tienata raha vaikka kotoa käsin. Tai jos vuoden lopulla varat alkavat hupenemaan, mutta lapsille täytyisi saada hankittua lahjat jouluksi, tulee lisätulojen tarve erityisesti esille.

Töitä voi löytää netistä, kun vain käytössäsi on oikeat alustat. Netistä voi hakea esimerkiksi freelancer-töitä, joiden joukosta voit löytää omiin taitoihisi sopivimmat. Jos sinulla esimerkiksi on kokemusta tekstin kirjoittamisesta, tällaisia töitä on mahdollista löytää useiden eri palveluiden kautta.

Nykyään on myös hyvät mahdollisuudet kehittää itseään ja opetella uusia taitoja. Netin kautta voi löytää paljon verkkokursseja, joiden avulla voi saada arvokkaita taitoja, joita taas saatetaan tarvita sivutulojen tekemisessä. Näin toimiminen mahdollistaa aivan uudenlaisten töiden tekemisen. Toinen mahdollisuus on hakeutua kouluun ja hankkia itselleen uusi koulutus. Lisäkoulutus ei ole koskaan haitaksi ja tänä päivänä on mahdollista opiskella myös etänä.

Vuosi 2023 on kaikinpuolin erinomainen vuosi päättää alkaa tekemään sivutuloja. Mahdollisuuksia löytyy eri aloilla ja töitä voi tehdä sekä kotoa käsin että muualla. Töitä rittää tekevälle, joten silmät kannattaa ehdottomasti pitää auki ja lähteä rohkeasti kokeilemaan työntekoa.

Saatat myös pitää...